Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
 • Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 9.2
 • EasyToys.be
  PINK FRIDAY: Gebruik de code PINK voor 15% EXTRA korting op ALLES!*
  PINK FRIDAY: Gebruik de code PINK voor 15% EXTRA korting op ALLES!*

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!

  Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur

   

   

  Sexplained...

  ...is weer terug van weggeweest met een heel nieuw seizoen! Ben je toevallig nog op zoek naar nieuwe ervaringen binnen jouw seksuele arena? Of sta jij ergens aan het begin van jouw seksuele reis? Iedere donderdag zal Julia Sinning voor jou in gesprek gaan met verschillende experts op het gebied van seksualiteit en seksueel welzijn.

  #20 Het spectrum van Aseksualiteit

  Aseksualiteit is een seksuele oriëntatie, geen seksuele aandoening. Afiah Vijlbrief, onderzoeker bij Rutgers expertisecentrum voor seksualiteit, sexplained in deze aflevering de 5 typen binnen het aseksuele spectrum. Heeft een aseksueel persoon seksuele fantasieën? Hoe ervaart een aseksueel persoon seksualiteit? En waarom is seksuele actief zijn de norm? In deze Sexplained leert Julia Sinning meer over de overeenkomsten tussen aseksuelen en andere seksuele identiteiten. 


  #19 De P van … pegging

  Wat is pegging? Hoe gebruik je een anale douche? In deze Sexplained meer over hygiëne en andere vormen van anale stimulatie. Dwight en Julia gaan o.a. in gesprek over penetratie drang bij vrouwen. Wat is een anaal douche en hoe gebruik je deze? Wat heb je allemaal nodig? En doet prostaat stimulatie via de anus geen zeer?


  #18 Emancipeer je prostaat met een massage!

  Anale stimulatie vermindert risico op prostaatkanker. Dus waarom stimuleren meer mannen hun prostaat niet? In deze Sexplained banen Dwight en Julia een weg door alle belemmeringen en schaamtes rondom prostaatmassages. Dwight deelt alles over zijn eerste keer. Waar zit je prostaat? Wat heb je nodig? En doet prostaat stimulatie via de anus geen pijn? In de volgende aflevering meer over anale hygiëne en pegging!


  #17 Is monogamie natuurlijk? Wat zijn de alternatieven?

  Er bestaan veel fantasieën rondom non-monogamie. In deze aflevering sexplained Jorna haar open-minded relatie en haakt podcastmaker Dwight van Make Love Work aan om jullie vragen te beantwoorden over polyamorie en vreemdgaan. Is de mens van nature monogaam? Hoeveel mensen gaan er gemiddeld vreemd? En wat zijn de voor- en nadelen van een open relatie? Julia Sinning zoekt het voor je uit.


  #16 Let’s talk about seks…werk

  Wat weet jij van sekswerk? Voormalig sekswerker Metje Blaak vertelt ons in deze aflevering meer over haar ervaringen. Centraal staan de verschillen tussen sekswerk van toen en nu, misvattingen en hoe zij zelf omgaat met het stigma wat hier nog altijd over heerst binnen onze samenleving.


  #15 Seks en Erotische feesten

  Ontdek jouw seksuele fantasieën met EasyToys! In deze aflevering van Sexplained vertelt Jorna Wierts founder van Big Little Secrets wat jij kunt verwachten op haar erotische feest. Geen goede voornemens dit jaar? Hoe zit het met jouw ondergesneeuwde seksuele fantasieën? Geen zorgen! EasyToys has got you covered. Iedere aflevering legt Julia Sinning een nieuwe ingezonden seksuele fantasie bloot.


  #14 Van deze seksuele taboes moeten we af

  Waar komen taboes en misvattingen rondom seksualiteit vandaan? Hoe ontstaan ze of houden wij deze als samenleving in stand? En hoe kunnen wij deze samen doorbreken? In deze speciale aflevering komen alle sprekers van Sexplained voorbij om samen om in gesprek te gaan over taboes en misvattingen rondom seksualiteit. Julia vraagt hen o.a. welke taboe of misvatting zij graag doorbroken zien worden.


  #13 Zo overleeft je libido de feestdagen!

  Een laag libido door een volle agenda en maag, wie kent dat niet? Julia Sinning gaat in gesprek met foodpionier de Wilde Boerin en seksuoloog Eveline Stallaart over de relatie tussen stress, eten en je libido. Waarom hebben we tijdens de feestdagen minder zin in seks? Welke invloed heeft stress of een seizoenswisseling op je libido? En hoe kun je je libido ook tijdens de feestdagen op peil houden? In deze aflevering onderzoekt Julia uit hoe wij onze lusten niet onder hoeven te laten sneeuwen door een volle planning.


  #12 Seksuele schaamte en schuldgevoelens

  In deze aflevering gaat Julia Sinning in gesprek met seksuoloog Eveline Stallaart en podcast maker Dwight Gefferie over seksuele schaamtes en schuldgevoelens. Dwight is de co-host van de inspirationele podcast “Make Love Work”. Het klinkt misschien simpel: geduldig en lief zijn voor jezelf, maar waarom is dit voor velen van ons nog zo moeilijk? Wat zit er in de weg en weerhoudt ons ervan om plezier te hebben, nieuwsgierig te blijven en te genieten van seks? Seks met jezelf, seks met anderen. Eveline leerde ons eerder al dat het belangrijk is dat je weet wat je zelf lekker vindt en waar jouw grenzen liggen.


  #11 Veilig experimenteren met je seksualiteit

  In deze aflevering gaat Afiah Vijlbrief van Rutgers expertisecentrum voor alles omtrent seksualiteit in gesprek met Julia Sinning. In hokjes denken doet ons brein de hele dag, maar waarom? Hoe weet je of je hetero, bi of homoseksueel bent? Is het eigenlijk allemaal wel zo zwart/wit wanneer het aankomt op seksuele identiteit? Staat identiteit vast of is dit gedurende ons leven vloeiend? Wat zit mannen in de weg om vrij te mogen experimenteren met hun seksualiteit? En heb jij wel eens gehoord van een coming in? Het komt allemaal aan bod in deze nieuwe aflevering van Sexplained. Zodat jij begrijpt hoe jij je mentaal en fysiek goed kunt voelen over je eigen seksualiteit!


  #10 Samen eten tijdens de seks?

  Seks en poeven? Marith Iedema en Julia Sinning hebben de hulp ingeschakeld van de Wilde Boerin! Om meer duidelijkheid te krijgen over seks en proeven. Hoe kun je met de vijf basissmaken zout, zoet, zuur, umami en bitter oversteken naar je andere zintuigen prikkelen in de slaapkamer? Kun je opgewonden raken van bepaald eten? En ben je nou echt wat je eet? Linette en Marith Iedema vertellen het ons allemaal in deze nieuwe aflevering van Sexplained. Zodat jij uiteindelijk alles weet over het verband tussen eten en seks!


  #9 De verleiding van geur

  Met nog maar twee zintuigen te gaan… Welke rol speelt lichaamsgeur bij het uitkiezen van een partner? Is het waar dat je met meer oestrogeen beter kunt ruiken? En hoe zeg je tegen iemand dat ze toch niet zo lekker ruiken? In deze aflevering staat het zintuig reuk centraal. Marith en Julia duiken samen in de wereld van feromonen en verleidende geuren.


  #8 Verken jouw erogene zones!

  Ben je er inmiddels al achter wat de grootste en zwaarste orgaan van de mens is? Precies ja, de huid! In deze aflevering staat het zintuig VOELEN centraal. Marith en Julia delen hun ervaringen en gaan hier met elkaar over in gesprek. Waarom is knuffelen bijvoorbeeld zo gezond? Hoe ontdek jij jouw erogene zones? En hoe belangrijk is aanraking nou eigenlijk? Je vindt de antwoorden allemaal terug in deze nieuwe aflevering van Sexplained.


  #7 Geluid maken tijdens de seks?

  Hoe belangrijk is ademhaling en ritme tijdens de seks? Durf jij geluid te maken? In deze aflevering bespreken Julia en Marith hoe jij jouw beleving tijdens de seks kunt bevorderen met geluid en je gehoor. In de komende reeks zoekt Julia uit hoe je meer uit de 5 zintuigen kunnen kunt halen tijdens de seks. In deze aflevering staat het zintuig HOREN centraal.


  #6 Meer zien tijdens de seks?

  Hoe belangrijk zijn lichaamstaal en oogcontact? Wat zijn de voor- en nadelen van porno kijken? En kun je je meer focussen op je andere zintuigen wanneer je je zicht bedekt? In de komende 5 afleveringen zoekt Julia uit hoe wij meer uit onze zintuigen kunnen halen tijdens de seks. En zij kond aan niemand anders denken dan aan collega Marith Iedema om haar hierbij te helpen! In deze aflevering staat het zintuig ZIEN centraal.


  #5 Hoe tantra ben jij?

  Wel eens gehoord van Tantra? De meeste van ons op de redactie niet persé. Maar tijdens het gesprek met tantra en body counselor Mariëtte van loverituals.nl kwamen zowel Julia als onze crewleden er al snel achter dat sommige van ons weldegelijk een tantrische ervaring hadden meegemaakt. Benieuwd of één van jouw seksuele ervaring een tantrische was? Je vindt de hele aflevering hier terug.


  #4 Hoe kom je samen tot een orgasme?

  Nou, je komt bijvoorbeeld al een heel eind door alleen al wat meer te weten over hoe beide geslachtsorganen precies werken. Of door gewoon even op een rustig moment in te checken bij je bedpartner en te vragen wat diegene lekker vindt. Maar mocht je nou momenteel geen spiegel of bedpartner hebben… in deze aflevering komt *spoiler alert* o.a. de clitorus in volle glorie voorbij! Eveline en Julia zoeken samen naar de overeenkomsten tussen beide geslachtsorganen in plaats van de verschillen.


  #3 De 5 fases van het orgasme?

  Wat gebeurt er voor en tijdens een orgasme allemaal in jouw lichaam? Wist jij bijvoorbeeld al dat een orgasme uit maar liefst VIJF fases bestaat? Julia niet. Daarom neemt Seksuoloog Eveline Stallaart jullie samen mee langs de vijf fases van de seksuele responscyclus. Weet je niet zeker of je wel eens een orgasme gehad hebt? Geen zorgen, Eveline geeft ons ook advies over hoe we helder kunnen blijven communiceren over seks en waarom naar een orgasme toewerken JUIST een killer is.


  #2 SOA’s hoe krijg je ze en hoe voorkom je ze?

  Julia geeft in deze aflevering met behulp van Eveline een opfriscursus over SOA’s. Eveline wijst je o.a. naar het juiste adres en gooit wat cijfers en feitjes op je. Weet jij wat de TOP 3 van SOA’s was in 2020? En heb jij je wel eens afgevraagd hoe onze seksualiteit is veranderd door de komst van de Corona Maatregelen? Julia zoekt het voor je uit met behulp van Fayaaz Joemmanbaks, onderzoeker bij expertisecentrum seksualiteit Rutgers.


  #1 Consent op de werkvloer.

  Iedereen moet weer aan de slag! Back to school, work, de gym of gewoon weer lekker terug je bed in? Sexplained is weer helemaal terug met een heel nieuw seizoen! Julia gaat iedere week voor jou in gesprek met een expert op het gebied van seksualiteit, sensualiteit en het menselijk lichaam. In deze aflevering gaat Julia in gesprek met seksuoloog Eveline Stallaart over consent op de werkvloer, je grenzen beschermen en bevriezen!


  Bekijk hier de afleveringen van het vorige seizoen